Deze website maakt gebruik van cookies. Door verdere te bladeren op deze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

John van de Vrande:  (+34) 636 191 380 Email: info@tucasatenerife.com

Web Traffic

Today50
Total73848449

Het eiland Tenerife

Tenerife het hele jaar door veel zon, dat betekent dat het eiland altijd aantrekkelijk is om heen te gaan.

Het Canarische eiland Tenerife is het hele jaar dé perfecte locatie. Met Lente temperaturen. Het gemiddelde ligt tussen de 20-22ºC. en tijdens de koelere maanden komen deze temperaturen niet onder de 15ºC. Tenerife heeft de naam als "het eiland van de eeuwige lente" van wegen hetevenwicht klimaat en overvloedige vegetatie.

in het Noorden. Het goede en evenwichtige klimaat het hele jaar door zijn te danken aan de warme Passat winden die verder gaan door de hoge bergen en dekoele zee.

Een stukje geschiedenis over de Canarische eilanden.

Europees en toch heel exotisch. De Canarische eilandengroep biedt tegelijkertijd het beste van Spanje en het klimaat van Noord-Afrika. Het hele jaar door kan men Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura en La Palma bezoeken en zich in de zomer wanen. Voor de Europese toerist zijn deze eilanden de winterbestemming bij uitstek geworden.

KANARIES ?

Sommige geleerden denken dat de Canarische Eilanden in de oudheid bekend waren onder de naam 'Fortunatae Insulae' (de gelukkige eilanden). Waarschijnlijk kenden de Feniciërs en de Carthagers ze reeds. Volgens de Romeinse geleerde Plinius, liepen er op de eilanden grote meutes wilde honden rond (Latijn : Canis ). Daarom noemde hij deze eilandengroep de 'Canarias'. Arabische zeelui bereikten de eilanden in de 12de eeuw en in 1334 Franse zeevaarders. Paus Clemens VI kende de eilanden in 1344 toe aan Castilië. De Franse marinier Jean de Bethencourt  veroverde de eilanden in 1402 en werd uitgeroepen tot koning van de Canarische Eilanden in 1404 door de Castiliaanse koning Hendrik III. Hoewel ook Portugal aanspraak maakte op de eilandengroep, werden ze bij verdrag toegewezen aan Spanje in 1479. Van toen af begon de hispanisering van de Canarische Eilanden hetgeen leidde tot het uitsterven van de oorspronkelijk bewoners, de Guanche, een Berbervolk.

De Canarische eilanden vormen een autonome regio van Spanje hoewel ze relatief ver verwijderd zijn van het Iberisch schiereiland. De eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ten Noordwesten van de kust van Afrika, naast Marokko. Er zijn twee provincies (resp. Las Palmas en Santa Cruz de Tenerife) met als hoofdsteden Las Palmas (Gran Canaria) en Santa Cruz de Tenerife (Tenerife). De volledige eilandengroep omvat de eilanden  (volgens grootte): Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, Gomera en Hierro. Verder zijn er nog zeven kleine onbewoonde eilandjes.

De eilandengroep is van vulkanische oorsprong. De hoogste vulkaantop is de Pico de Teide op Tenerife (3718 m). De Canarische eilanden staan bekend om hun prachtig landschap en hun mild en droog klimaat. In de gebieden die lager dan 400 m liggen is de vegetatie typisch Noord-Afrikaans: dadels, palmen, drakenbloedbomen en cactussen. Op hogergelegen gebieden groeit laurier, eucalyptus, mirre, pijnbomen en verschillende bloemdragende planten.

Landbouw en visvangst zijn de belangrijkste industrietakken. De vulkanische bodem van de Canarische Eilanden is uiterst vruchtbaar. Er zijn geen rivieren en er heerst vaak droogte. Daarom moet een groot gedeelte op een kunstmatige manier bewaterd worden. Belangrijkste oogsten: bananen, citrusvruchten, suikerriet, perziken, vijgen, druiven, graan, tomaten, uien en aardappelen. Industrie en ambacht produceert textiel en fijn borduurwerk. Het toerisme heeft sinds de jaren 70 een enorme vlucht genomen. Vooral in de winterperiode zijn de eilanden een geliefd toevluchtsoord voor Noord-Europeanen.

De totale oppervlakte van de eilanden bedraagt 7273 Km²

Het eiland heeft verschillende gezichten: het noorden is groen, weinig toeristisch (op Puerto de la Cruz na) en heeft regelmatig last van de eerder genoemde bewolking en neerslag. Soms is het dagen aan een stuk bewolkt in het noorden. Ook is het er een stukje kouder dan in het zuiden.

Het zuiden, waar je de toeristenoorden Playa de las Americas, Costa Adeje en Los Cristianos vindt, is heel anders dan het noorden. Hier is het dor, droog en veel zonniger. Dat is dan ook de reden dat het toerisme zich hier uit het niets heeft ontwikkeld. Om het echte Tenerife te leren kennen moet je ontvluchten uit de toeristische gebieden. De rest van het eiland heeft zoveel cultuur, gastronomie en gastvrijheid te bieden dat het zonde zou zijn als dat stukje authenticiteit overgeslagen zou worden.

 

Meer informatie over TENERIFE vind U op WWW.TENERIFE-PLAZA.COM

Direct Contact met Whatsapp

 

De prijzen op onze website zijn altijd inclusief de commissie van ons bureau. Wij rekenen nooit een aanvullende of "verborgen" commissies bovenop de aangeduide prijzen. Afgezien van de prijs van het onroerend, betaald de koper alleen de belastingen en de notaris kosten, maximaal tot 8% van de in de koopakte aangegeven waarde.