Deze website maakt gebruik van cookies. Door verdere te bladeren op deze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

John van de Vrande:  (+34) 636 191 380 Email: info@tucasatenerife.com

Web Traffic

Today53
Total73848452

De kosten bij de aankoop van een huis;

KOSTEN KOPER/AKTE KOSTEN;

Dit is een belasting die u moet betalen bij de aankoop van een eigendom - op dit moment bedraagt dit 9% tot 10% van de aankooprijs - en dit moet worden betaald bij de notaris, als de transactie heeft plaats gevonden. Als koper géén hypotheek nodig heeft, worden deze kosten lager (+/- 7%).

PLUSVALIA=MEERWAARDE

Deze belasting wordt alleen betaald bij het uitvoeren van de verkoop transactie, en de wet geeft duidelijk aan dat dit betaald moet worden door de verkoper van het eigendom.

IBI=GEMEENTEBELASTING

Dit is een belasting die wordt geheven door de gemeente en deze moet één keer per jaar worden betaald. Het bedrag wordt vastgesteld (taxatie waarde) door de gemeente.

 

In principe kunnen er 2 gevallen zijn:

- Als géén hypotheek wilt, zou dat neerkomen op ongeveer 7%, (kosten van de aankoop, Notaris, belastingen en registraties)

- Als u wél een hypotheek wilt bij de aankopp van Uw huis, dan is dit ongeveer 9% tot 10% (kosten van de aankoop, hypotheek, Notaris, belastingen en registraties)

*Hou er rekening mee dat de meeste spaanse banken, aan niet-ingezetenen van Spanje, maximaal 65 tot 70% van de taxatiewaarde aan hypotheek kunnen verstrekken.

 

Kosten voor een spaanse hypotheek:

- 1% Aflsuitprovisie. 

- Notariskosten voor het opstellen van de hypotheekakte.

- Administratiekosten voor de registratie van de hypotheekakte.

- Administratiekosten voor de verwerking van alle documenten.

- Registratiebelasting voor het registeren van de hypotheek.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld als richtlijn en men kan er geen rechten aan ontlenen.

Direct Contact met Whatsapp

 

Zoeken alles


Localisatie :
Budget :

Andere filters :

0 panden gevonden

De prijzen op onze website zijn altijd inclusief de commissie van ons bureau. Wij rekenen nooit een aanvullende of "verborgen" commissies bovenop de aangeduide prijzen. Afgezien van de prijs van het onroerend, betaald de koper alleen de belastingen en de notaris kosten, maximaal tot 8% van de in de koopakte aangegeven waarde.